Welkom bij

Regio Advocatuur

Wij zijn Regio Advocatuur. Een advocatenkantoor dat werkt vanuit Waalwijk, vlak naast Drunen.
Jong, maar met ruime ervaring binnen de rechtsgebieden waarin wij ons gespecialiseerd hebben.
Binnen ons advocatenkantoor is geen “algemene praktijk”, omdat wij geloven in specialisatie.
Als u een advocaat of jurist zoekt, zoekt u een specialist. Omdat wij ons beperken tot enkele
specifieke rechtsgebieden, kunnen wij u de kwaliteit leveren die u mag verwachten.

Uw advocaat in Drunen

Drunen Heusden Vlijmen

De Loonse en Drunense duinen – Foto via VisitBrabant

Ons advocatenkantoor is gelegen in de gemeente Waalwijk, naast de gemeente Heusden, die bestaat uit onder andere de plaatsen Vlijmen, Heusden en Drunen. Dit zijn belangrijkste kernen binnen de gemeente, waarbij Drunen de grootste is. Waalwijk, waar ons kantoor gevestigd is, ligt op slechts 5 minuten rijden van Drunen.

Ons kantoor is bekend met de verschillende bedrijven en situaties binnen de gemeente Heusden. Dit is belangrijk voor u, omdat wij hierdoor ook buiten de gebaande paden kunnen denken en werken. Dus zoekt u een advocaat in Drunen of omgeving? Neem contact met ons op!

Onze juridische specialisaties

Sociaal Zekerheidsrecht

Het sociaal zekerheidsrecht is een breed rechtsgebied. Het raakt vrijwel alles dat met uitkeringen te maken heeft die u van de overheid krijgt. U kunt hierbij denken aan een ziektewetuitkering, WAO/Wajong of bijvoorbeeld een bijstandsuitkering (PW). Bij de aanvraag, of tussentijdse beoordeling van deze uitkeringen kan veel mis gaan. Hierdoor kan het voor komen dat de uitkering stopgezet wordt, en wellicht wordt teruggevorderd. Ook kan een boete opgelegd worden. Een advocaat inschakelen voor dit soort zaken is essentieel. Indien het inkomen wordt stopgezet, of er worden grote bedragen teruggevorderd, heeft dit aanzienlijke gevolgen. Ons advocatenkantoor heeft ruime ervaring binnen dit rechtsgebied. Heeft u een probleem op het gebied van sociaal zekerheidsrecht? Neem vrijblijvend contact op!

Verbintenissenrecht

Binnen het verbintenissenrecht vinden we de wettelijke regels over rechten en plichten van partijen bij een verbintenis. Meestal ontstaat een verbintenis vanwege een overeenkomst, bijvoorbeeld een contract. Maar soms kan deze ook uit de wet ontstaan, bijvoorbeeld wanneer een partij schade veroorzaakt bij een andere partij. Ook kunt u denken aan onverschuldigde betaling, wanneer er bijvoorbeeld betaald wordt aan een bedrijf of persoon zonder rechtsgrond. Als gespecialiseerd advocaat kunnen wij u bijstaan binnen alle aspecten van het verbintenissenrecht. U kunt bijvoorbeeld denken aan het opstellen van overeenkomsten / contracten. Ook kunnen wij als advocaat vorderingen namens u instellen om bijvoorbeeld schade te verhalen op uw wederpartij. Wilt u uw zaak aan ons voorleggen?

Ondernemingsrecht & faillissementsrecht

Een van de meest veelzijdige rechtsgebieden is het ondernemingsrecht. Dit rechtsgebied bevat aspecten van het verbintenissenrecht, maar het is veel breder.  Ondernemingsrecht is namelijk een verzamelbegrip voor de rechtsgebieden waar ondernemers en ondernemingen mee te maken kunnen krijgen. Ons advocatenkantoor richt zich met name op de zaken waar een MKB-ondernemer mee te maken kan krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opstellen van contracten, financieringsovereenkomsten, of het incasseren van vorderingen.  Als advocaat staan wij ook ondernemers bij wanneer zij (dreigen) failliet verklaard (te) worden. Heeft u als ondernemer een juridische vraag of geschil? Wilt u deze graag vrijblijvend voorleggen aan een gespecialiseerd advocaat?

Hoe werkt Regio Advocatuur?

Advocaat in de gemeente Heusden, oa Drunen en Vlijmen

Binnen ons advocatenkantoor hanteren wij de volgende werkwijze:

• U heeft laagdrempelig contact met een advocaat of jurist
• Wij communiceren op duidelijke wijze en in begrijpelijke taal
• Onze werkwijze is flexibel, wij passen ons aan
• Efficiënte werkwijze
• Uiteraard hebben wij een professionele beroepshouding

Wanneer u zich bij ons kantoor aanmeld voor juridisch advies of ondersteuning bij een zaak, wordt uw kwestie allereerst op laagdrempelige wijze met u besproken. Dit gesprek duurt meestal niet langer dan een half uur. In deze tijd beoordelen wij of wij u bij kunnen staan, of dat wij u wellicht met een paar tips op weg kunnen helpen (kostenbesparend). Het is ons doel om u binnen de kortst mogelijke tijd een goede oplossing te bieden voor uw vraag of probleem. Niemand zit namelijk te wachten op slepende procedures, hoewel deze helaas in sommige gevallen onvermijdelijk zijn. Echter, ook in deze gevallen zullen wij u uiteraard met raad en daad bijstaan.

Wij bieden altijd advies op maat, waarbij wij ons best doen alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Juridisch jargon (beroepstaal) proberen wij zo veel mogelijk te vermijden, of indien noodzakelijk, aan u uit te leggen. 

Heeft u ons ingeschakeld voor een juridische kwestie? Dan wordt er een dossier voor u aangemaakt. Wij zullen u altijd goed op de hoogte houden van de voortgang in uw dossier. Daarmee willen we u rust bieden, u hoeft namelijk zelf niet achter uw zaak aan. Daar heeft u ons voor ingeschakeld. 

Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek om te bezien of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral even contact met ons op. Heeft u behoefte aan wat extra informatie over ons kantoor? Kijk dan op onze speciale kantoorpagina. Zoekt u een advocaat Drunen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

Advocaat verbintenissenrecht

Een advocaat in Drunen of Vlijmen nodig?